پدیده گرد و غبار و آثار زیانبار آن بر سلامتی/ تشریح روش های کاهش مواجهه با اثرات ذرات معلق هوا

انتشار محتوا: ۲۶ فروردین ۱۴۰۴ ساعت ۰۸:۲۸:۳۷ قبل از ظهر
رییس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم وزارت بهداشت، در یادداشتی، با اشاره به آثار زیانبار گرد و غبار هوا بر سلامتی انسان، ضمن ارائه توصیه های بهداشتی درخصوص کاهش مواجهه با اثرات ذرات معلق هوا، وضعیت استان های درگیر با این پدیده را تشریح کرد.

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت به نقل از وبدا، دکتر عباس شاهسونی، رییس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم وزارت بهداشت در این مطلب، مطرح کرد: پدیده گرد و غبار می تواند تهدیدی برای سلامتی افرادی که در مواجهه با آن قرار دارند باشد که از مهمترین اثرات و پیامدهای ایجاد شده توسط گرد و غبار است. افزایش غلظت ذرات معلق قابل تنفس در هوا به دنبال پدیده گرد و غبار می تواند باعث تشدید بیمارهای قلبی عروقی و تنفسی در افراد، کاهش عمق دید و افزایش احتمال حوادث از جمله حوادث رانندگی شود. همچنین، این پدیده می تواند باعث اختلال در فعالیت های اجتماعی، حمل و نقل و در نهایت تعطیلی مدارس و ادارت شود.

ذراتی که به دلیل پدیده گرد و غبار ایجاد می شوند، می توانند علاوه بر محل ایجاد آن که در مناطق خشک و نیمه خشک است، توسط جریان باد حرکت کرده و به مسافت های دوردست انتقال یابند، این وضعیت به خصوص برای ذرات ریزتر که مدت زمان بیشتری می توانند در هوا معلق باشند، بیشتر اتفاق می افتد. ذرات ریز معلق در هوا که بر اثر پدیده گرد و غبار ایجاد می شوند و یا به صورت معمول در هوا به خصوص هوای شهرهای بزرگ وجود دارند، می توانند از طرق مختلفی وارد بدن شده و اثرات خود را ایجاد کنند، بنابراین کنترل ورود این ذرات به بدن می تواند تا حدودی اثرات ایجاد شده توسط این ذرات را کاهش دهد.

ادامه خبر در لینک زیر

طراحی و پشتیبانی: پورتال زینوپارس